Nosaukums: Invertāze Iespējamais pielietojums: Var būt konditorejas izstrādājumos ar mīkstu pildījumu. Iespējamā iedarbība: Var būt ģenētiski modificēts un ģenētiski modificētie fermenti var izraisīt pat nāvi.
Nosaukums: Lizocīms Iespējamais pielietojums: Var tikt pielietots siera gatavošanā un varētu būt sūkājamās konfektēs. Iespējamā iedarbība: Konservants. Galvassāpes, alerģijas.
Nosaukums: Acitelēta ciete Iespējamais pielietojums: Var būt mērcēs, desertos, pikantās mērcēs, ceptos un konditorejas izstrādājumos. Iespējamā iedarbība: Nav skaidrības par nekaitīgumu, īpaši zīdaiņiem.
Nosaukums: Acetilētās dicietes adipināts Iespējamais pielietojums: Var būt jogurtā, mērcēs, marinētos dārzeņos, konservētos augļos, sausajā kūku maisījumā un pīrāgu pildījumos. Iespējamā iedarbība: Nav skaidrības par nekaitīgumu, īpaši zīdaiņiem.
Nosaukums: Hidroksipropilciete Iespējamais pielietojums: Var būt marinētos dārzeņos, jogurtā, konservētos augļos. Iespējamā iedarbība: Nav skaidrības par nekaitīgumu, īpaši zīdaiņiem.
Nosaukums: Cietes nātrija oktenilsukcināts Iespējamais pielietojums: Var būt salātu mērcēs, esencē, dzērienu baltinātajā. Iespējamā iedarbība: Nav skaidrības par nekaitīgumu, īpaši zīdaiņiem.
Nosaukums: Acetilēta, oksidēta ciete Iespējamais pielietojums: Var būt konservētā pārtikā zīdaiņiem un maziem bērniem, un konditorejas izstrādājumos. Iespējamā iedarbība: Nav skaidrības par nekaitīgumu, īpaši zīdaiņiem.
Nosaukums: Trietilcitrāts Iespējamais pielietojums: Var būt pārstrādātos olu baltumos, dūmu aromāts. Iespējamā iedarbība: Uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā.
Nosaukums: Modificēta ciete Iespējamais pielietojums: Krējums, jogurti, piena produkti, gaļas izstrādājumi, tomātu mērces un citos. Iespējamā iedarbība:Var būt ģenētiski modificēta. Nav noskaidrota ķermeņa izturība pret ķimikālijām, ko lieto cietes modificēšanai.