Nosaukums: Ortofenilfenols Iespējamais pielietojums: Lieto pārtikas piedevu ražošanā. Iespējamā iedarbība:Kancerogēns. Krampji, nelabums,iedarbojas uz CNS un aknām.
Nosaukums: Nizīns Iespējamais pielietojums: Var būt mannas un tapiokas pudiņos, konservētos dārzeņos un augļos, kausētā sierā. Iespējamā iedarbība: Eiropas Parlaments 2003. gadā ieteica nelietot, var izraisīt neuzņēmību pret antibiotikām
Nosaukums: Kālija nitrīts Iespējamais pielietojums: Var būt sālītos, marinētos, kūpinātos, pārstrādātos un presētos gaļas izstrādājumos. Iespējamā iedarbība: Astma, nieru iekaisums, reibonis, galvassāpes. Nav atļauts uzturā bērniem līdz 6 mēnešu vecumam.
Nosaukums: Nātrija nitrāts Iespējamais pielietojums: Var atrasties apstrādātos gaļas izstrādājumos. Iespējamā iedarbība: Vemšana, nelabuma sajūta, galvassāpes, var ietekmēt vairogdziedzeri, nav atļauts bērniem līdz 6. mēn. domātā pārtikā
Nosaukums: Propionskābe Iespējamais pielietojums: Var tikt lietots saldējumā, kausētos sieros, saldumos un ceptos izstrādājumos. Maizes rūpniecība. Iespējamā iedarbība: Migrēna, ādas kairinājums, galvassāpes
Iespējamā iedarbība: patstāvīga saskare var izraisīt nieru mazspēju, krampjus. Reti lieto pārtikas produktos. Toksisks.Aizliegts lielākajā daļā valstu.