• Ņem vienādās daļās alvejas lapu mīkstumu (miziņu notīra ar rokām), medu un sarkanvīnu. Visu iepilda māla pudelē, labi sakrata, noliek uz 7 dienām. Dzer pa malciņā vairākas reizes dienā. Dzert jāsāk dilstošā mēnesī.
• Ēd vārītas brūklenes ar medu.
• Sviests - 100 g; medus - 100 g; kakao pulveris - 100 g; cūku iekšu tauki vai zosu tauki - 100 g; alveju lapu sula - 15 g. Vienu ēdamkaroti šī maisījuma pievieno glāzei karsta piena. Lieto 2 reizes dienā.
• Ielej katliņā 200 g ūdens, pievieno 300 g medus un sīki sasmalcinātu alvejas (vai kalanhojas) lapu. Vāra 2 stundas uz ļoti lēnas uguns. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā.
• 1,2 kg sviesta; 1,2 kg medus un 1,2 kg bērzu pumpuru liek traukā un vāra 30 minūtes. 4 stundas ļauj ievilkties, tad izkāš caur marli un lieto pa deserta karotei pusstundu pirms ēšanas 2 reizes dienā. • Ēd vārītus un ceptus bumbierus.
|