| • Pie paaugstināta asinsspiediena ir jāēd kaut kas skābs - citrons, citronskābe vai sula. • 4 ēdamkarotes ceļmallapu aplej ar 1 glāzi šņabja un notur tumšā vietā 2 nedēļas, pēc tam nokāš. Lietot pa 20 pilieniem 3 reizes dienā.• Jāēd svaigas meža zemenes.
 • Palīdz greipfrūtu sula.
 • Sarīvē svaigu sarkano bieti 
un izspiež sulu. Pirms lietošanas sajauc ar tikpat daudz medus. Lieto pa 
pusglāzei 3-4x dienā.
 • 1gl. sasmalcinātu ķiploka daiviņu aplej ar puslitru 
degvīna un tumšā, siltā vietā ļauj ievilkties. Lieto pa ēd.k. 3x dienā pirms 
ēšanas.
 • 1ēd.k. vilkābeļu ziedu vai augļu aplej ar glāzi degvīna un slēgtā 
traukā 7 diennaktis ļauj ievilkties. Izkāš, lieto pa 20-25 pilieniem ar ūdeni 
3-4x dienā.
 • Vīnogu sula regulē asinsriti, pazemina augstu un palielina zemu. 
Dzer 3 reizes dienā: no rīta tukšā dūšā un stundu pirms pusdienām un vakariņām. Sulu 
dzer, sākot no glāzes vienā reizē, un dozu pakāpeniski palielinot līdz 2gl. 
vienā reizē. Pirmo reizi vīnogu doza diennaktī ir 1kg, pakāpeniski to palielina līdz 
2,5-3kg. Kurss ilgst apm. 3-4 ned. Šajā laikā nelietot treknu gaļu, nevārītu 
pienu un alkoholu.
 
 |