• Kuņģa skābes samazināšanai uzturā vajag lietot spinātus. Jāēd samaltā veidā vai smalki sgrieztus salātos ar eļļu.
• Kuņģa iekaisumiem: termosā ieber 1 ēdamkaroti žāvētu ābeļziedu, aplej ar 1 glāzi verdoša ūdens, ļauj 30 - 40 minūtes ievilkties. Izkāš, dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas.
• Palīdz pret sliktu kuņģa darbību: ņem 7 melno piparu graudiņus un nesakošļātus ar ūdeni norij.
• Kuņģa čūlas gadījumā: novāra kartupeļus bez sāls un lieto kartupeļu novārījumu pa 1/2 glāzei 3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Novārījumu lieto 1 mēnesi pēc kārtas.
• Pret kuņģa čūlu palīdz priežu sveķu turēšana zem mēles.
•Pret kuņģa čūlu: vienādās daļās sajaukt mellenes, altejas, baldriānus, staģes un lakricas saknes, aveņu un lielās nātres lapas, kliņģerīšu un kumelīšu ziedus, pelašķus un zaķpēdiņas. 2 ēdamkarotes šī maisījuma apliet ar 1 litru ūdens, uzvāra ūdens peldē un atdzesē. Gatavu novārījumu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā vienu diennakti. Lietot 1/3 glāzes 20 minūtes pirms ēšanas. Sāpes pāries pēc mēneša, bet apmēram pēc pus gada čūlas būs izzudušas.
|