• Lieto vārītu vai puszaļu sarkano bieti, sākot no 20 - 30 g vienreiz dienā, pakāpeniski palielinot daudzumu līdz 100 g 1 - 2 reizes dienā 20 - 30 minūtes pirms ēšanas vai tukšā dūšā.
• Jādzer svaigi pagatavota biežu sula, pakāpeniski palielinot devu līdz 100 - 200 ml 2 - 3 reizes dienā 10 - 15 minūtes pirms ēšanas. Ārstniecības kurss ilgst 2 mēnešus.
• Kumelīšu ziedi - 25 g; pelašķi - 25 g; divšķautņu asinszāļu laksti - 15g; lielo struteņu laksti - 15 g. Ēdamkarotei maisījuma uzlej 1 glāzi verdoša ūdens. Vāra 5 - 7 minūtes. Ļauj ievilkties 10 - 12 minūtes, tad izkāš. Lieto pa 1 glāzei 2 - 3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas.
• Kumelīšu ziedi - 20 g; ceļmallapas - 20 g; piparmētru lapas - 20 g; divšķautņu asinszāļu laksti - 10 g; Tējkarotei maisījuma uzlej 2 glāzes verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 30 minūtes, tad izkāš. Lieto pa 75 mililitriem ik stundu, līdz izzūd visi slimības simptomi.
• Kumelīšu ziedi - 30 g; maura retēju laksti - 30 g. Tējkarotei maisījuma uzlej glāzi verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 10 minūtes un tad izkāš. Šī deva jāizlieto dienas laikā vairākos paņēmienos.
|