• Sarīvēt gurķi ar visu mizu, piesūcināt tajā vates tamponu un sasmērēt slimās vietas.
• Jādzer stiprs pelašķu novārījums.
• Liek struteņu sulas vai stipra struteņu uzlējuma kompreses vai arī apmazgā.
• kompresēm noder sasmalcinātas vārītas mellenes.
• Pie ādas pieliek nevārīta kartupeļa šķēlītes.
• Kāpostu lapas savāra pienā un pievieno klijas. Lieto sautējošām kompresēm ja ir mitrā ekzēma.
• Vairākas olas cieti novāra un izņem dzeltenumus. Olas dzeltenumus uzdur uz dakšiņas vai irbuļa un tur virs sveces liesmas. No sakarsušā olu dzeltenuma atdalās sulas lāses, kas jāsavāc trauciņā. Iegūto ziedi biezā slānī uzziež uz marles un pieliek pie slimās vietas. Apsēju maina reizi dienā vai reizi divās dienās. Ārstēšanu turpina līdz pilnīgai atveseļošanai.
• Virs šķīvja dedzina kārkla zaru. Ar sveķiem, kas pil no tā, ieziež ekzēmu.
• Saritina tūtiņā avīzi, apakšā aizdedzina un tur virs auksta šķīvja. Dūmi kondensējas uz tā un veido dzeltenu masu. Ar to ieziež ekzēmu.
|