| • 1 ēdamkaroti ozolu mizu apliet ar 1 glāzi verdoša ūdens un uz nelielas liesmas vārīt 20 min. Atdzesēt, izkāst. Lietot pa 1 ēdamkarotei 3 - 5 reizes dienā. • Jādzer savārīta nenobriedušu vīnogu vai rabarberu sula. • Saišķīti pavirzas 10 - 15  minūtes vāra 1 litrā ūdens un 2 - 3 dienas tikai rītos dzer pa 1 tasītei. • 40 g ķiploku aplej ar 100 g apirta vai degvīna, slēgtā traukā ļauj ievilkties. Garšas uzlabošanai pievieno dažus piparmētru pilienus. Lieto pa 10 pilieniem 2 - 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. • 3 ēdamkarotes svaigu ceļmallapu sajauc ar 3 ēdamkarotēm cukura vai medus, slēgtā traukā 4 stundas tur uz siltas plīts. Sīrupu lieto pa tējkarotei 4 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. • Ēdamkaroti žāvētu ceļmallapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 2 stundas ļauj ievilkties, izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 20 minūtes pirms ēšanas. • 1 daļu alkšņu čiekuriņu aplej ar 5 daļām degvīna, 7 dienas ļauj ievilkties, izkāš. Lieto pa 25 - 30 pilieniem ar ūdeni 3 reizes dienā pirms ēšanas. • 4 tējkarotes žāvētu tīruma kosu lakstu aplej ar 2 glāzēm karsta vārīta ūdens, izkāš. Siltu uzlējumu dzer pa malkam daudzas reizes dienā. |