• 300g sarīvētu sīpolu putriņas un 100 g medus aplej ar 600 g sausā baltā vīna, ļauj ievilkties 1 nedēļu tumšā vēsā vietā, periodiski sakratot saturu. Izkāst. Lieto pa 2 - 4 ēdamkarotēm dienā pirms ēšanas.
• Ēdamkaroti sarīvētu mārrutku apliet ar glāzi karsta piena, siltā vietā ļaut 10 minūtes ievilkties, izkāst. Pamazām izdzert dienas laikā.
• 2 - 4 ēdamkarotes diļļu sēklu apliek ar glāzi verdoša ūdens, ļaut 30 minūtes ievilkties, visu izdzert vienā reizē. Šo devu dzert nedēļu no rīta un vakarā.
• 2 ēdamkarotes milteņu apliet ar 300 ml verdoša ūdens, ļaut 15 minūtes ievilkties, izkāst. Dzert pa 2 ēdamkarotēm uzlējuma, atšķaidot to pusglāzē ūdens, 2 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Uzlējumu atjaunot ik pēc trim dienām.
• Vienādās daļās samaisīt pelašķu lakstus, milteņu lapas, bērza pumpurus un kalmju saknes. 2 ēdamkarotes maisījuma apliet ar 2 litriem verdoša ūdens, vārīt 3 minūtes un atstāj uz nakti ievilkties. Pa dienu izdzert 5 - 6 paņēmienos pirms ēšanas. Ārstēšanas kurss trīs nedēļas.
• Attiecībās 1:10 degvīnā 1 nedēļu nostādina apšu pumpurus. Lieto pa 25 - 30 pilieniem 3 reizes dienā.
• Tukšā dūšā dzert tasīti kaltētas kukurūzas drīksnu vai kaltētu ķiršu un saldo ķiršu kātiņu tēju. Pēc garšas var pielikt medu un dzert vairākas reizes dienā.
• 10 g rudzupuķu ziedlapiņu apliet ar glāzi verdoša ūdens. Dzer pa 1/3 glāzei 2 - 3 reizes dienā.
• 20 g blusu sūreņu apliet ar litru verdoša ūdens un dzert 3 reizes dienā pa 1 ēdamkarotei.
• 20 g dievkrēsliņu apliet ar 1,5 l verdoša ūdens un vāra 5 - 10 minūtes. Atdzisušu lieto pa glāzei dienā vienu mēnesi.
|