• Ņemt melno rutku, sagriezt sīkos gabaliņos, ielikt katliņā un pārkaisīt ar cukuru, 2 stundas karsēt cepeškrāsnī. Izkāst, šķidrumu ieliet pudelē. Lietot pa 2 tējkarotēm 3 reizes dienā pirms ēšanas.
• Emaljētā traukā ielej verdošu ūdeni, iepilina 3 - 4 pilienus dižegļu eļļas, noliecas pār trauku, apsedz galvu un elpo.
• Sajauc 2 ēdamkarotes sviesta, 2 svaigu olu dzeltenumus, 1 tējkaroti kviešu miltu un 2 tējkarotes medus. Ēd pa 1 tējkarotei vairākas reizes dienā.
• 2 ēdamkarotes kliņģerīšu aplej ar glāzi verdoša ūdens un 15 minūtes tur karsta ūdens peldē. Dzer pa 1 - 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas.
• 1 ēdamkaroti ceļmallapu aplej ar glāzi verdoša ūdens un 15 minūtes ļauj ievilkties. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas.
• ņem tikko izplaukušus bērzu pumpurus, pieber pilnu pudeli, aplej ar degvīnu un nostādina 7 - 10 dienas. Lieto pa 5 - 10 pilieniem karotē ūdens 3 reizes dienā.
• Krūtis ierīvē ar cūku tauku un terpentīna maisījumu. Pēc ierīvēšanas krūtis nedrīkst but taukainas.
|