• Vēdera aizcietējuma ārstēšanai jādzer auzu pārslu tume vai ūdens, kurā ilgi vārījušās plūmes.
• Vakarā ar karstu ūdeni aplej (nevāra, nesaldina) svaigas vai žāvētas plūmes un visu nakti ļauj ievilkties. Dažas plūmes apēd no rīta, dažas - dienas pirmajā pusē.
• Jāēd vārītas sarkanās bietes. Jādzer biešu vai spinātu sula, ko sajauc ar burkānu un seleriju sulu. Dzer vairākas reizes dienā. Dažkārt pietiek ar seleriju sulu.
• Jādzer 4 glāzes gurķu sālījuma dienā. Lai šo sālījumu iegūtu, gurķus sālītā ūdenī tur vienu mēnesi. Kad sālījums gatavs, tad lieto to, nevis gurķus.
• Ja aizcietējumi ir hroniski, tad 2 ēdamkarotes žāvētu daža sakņu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 2 stundas ļauj ievilkties. Dzer karstu pa pusglāzei 2 - 4 reizes dienā. • Jāatsakās no pikantiem ēdieniem un garšvielām. • Jādzer jāņogu sula, silta
skābētu kāpostu sula, rūgušpiens, žāvētu ābolu novārījums. Vienu no šiem
līdzekļiem lieto 4-5 reizes dienā. • Regulāri pirms ēšanas jāapēd nedaudz svaigu sīpolu
vai pa tējkarotei 3 reizes dienā sīpolu sula vai 2-3 ķiploka daiviņas dienas laikā
kopā ar ēdienu.
|