| • Vēdera aizcietējuma ārstēšanai jādzer auzu pārslu tume vai ūdens, kurā ilgi vārījušās plūmes. • Vakarā ar karstu ūdeni aplej (nevāra, nesaldina) svaigas vai žāvētas plūmes un visu nakti ļauj ievilkties. Dažas plūmes apēd no rīta, dažas - dienas pirmajā pusē. • Jāēd vārītas sarkanās bietes. Jādzer biešu vai spinātu sula, ko sajauc ar burkānu un seleriju sulu. Dzer vairākas reizes dienā. Dažkārt pietiek ar seleriju sulu. • Jādzer 4 glāzes gurķu sālījuma dienā. Lai šo sālījumu iegūtu, gurķus sālītā ūdenī tur vienu mēnesi. Kad sālījums gatavs, tad lieto to, nevis gurķus. • Ja aizcietējumi ir hroniski, tad 2 ēdamkarotes žāvētu daža sakņu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 2 stundas ļauj ievilkties. Dzer karstu pa pusglāzei 2 - 4 reizes dienā.• Jāatsakās no pikantiem ēdieniem un garšvielām.
 • Jādzer jāņogu sula, silta 
skābētu kāpostu sula, rūgušpiens, žāvētu ābolu novārījums. Vienu no šiem 
līdzekļiem lieto 4-5 reizes  dienā.
 • Regulāri pirms ēšanas jāapēd nedaudz svaigu sīpolu 
vai pa tējkarotei 3 reizes dienā sīpolu sula vai 2-3 ķiploka daiviņas dienas laikā 
kopā ar ēdienu.
 
 |