• Ar virzas tēju ( var arī ar sulu) apmazgāt augoni.
• Augoņu nobriešanu veicina sasmalcināti cepti ķiploki, kas samaisīti ar sviestu, vai pienā vārīti ķiploki.
• Vidēji lielu sīpolu izcep, pārgriež uz pusēm un karstu pieliek pie augoņa, apsaitē. Maina ik pēc 4 stundām.
• 5 g sasmalcinātu kliņģerīšu ziedu vai kliņģerīšu tinktūras sajauc ar 25 g vazelīna.
• Augoņu nobriešanu paātrina piena un sīpola putriņa.
• Svaigas upeņu lapas palīdz strutojošu augoņu sadziedēšanai.
• Ceļmallapu sula un pašas lapas palīdz mazināt karstumu iekaisuma vietā.
• Cigoriņu lapas mazina karstumu un veicina strutu iztīrīšanos.
|