Deguna asiņošanai:
• Ievilkt degunā viegli skābu etiķa ūdeni vai savu urīnu. Galvu turēt taisni.
• Pārgriež svaigu sīpolu un ar griezto pusi stipri piespiež aizmugurē pie kakla.
• Regulārai deguna asiņošanai: 3 ēdamkarotes pelašķu vakarā aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens. No rīta izkāš un dzer pa 1 glāzei 3 reizes dienā 1 stundu pirms ēšanas.
Kuņģa asiņošanai:
• Izspiež dzēlīgo nātru sulu un pa 20 - 30 pilieniem ēdamkarotē ūdens dzer 4 - 6 reizes dienā.
• Vienādās daļās sajauc nātru lapas, ceļmallapas, linsēklas un pelašķus. 10 g maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 1/2 stundu nostādina un izkāš. Dzer aukstu pa 1 ēdamkarotei ik pēc pusstundas.
Ārēja asiņošana:
• Uz cietušās vietas jāliek svaigu maura sūreņu sulu komprese.
|