• Uzturā lietot ķiršu ogas ar pienu.
• 2 ēdamkarotes brūkleņu lapu aplej ar glāzi ūdens un vāra 15 minūtes. Atdzesē, izkāš un dienā dzer pa malkam.
• 1 ēdamkaroti sasmalcinātu lauru lapu aplej ar 400 g karsta ūdens, 10 minūtes vāra, ielej termosā uz atstāj nakti ievilkties. No rīta izkāš un 2 nedēļas lieto pa 1/3 glāzei 3 reizes dienā 15 - 20 minūtes pirms ēšanas.
• Rutkam izgriež caurumu un tur ieliek medu. Pēc četrām stundām ir sakrājusies sula, ar ko ierīvē sāpīgo vietu.
• Puslitra pudeli piepilda ar sarkano āboliņu, uzlej degvīnu. Pēc 10 diennaktīm var lietot kompresēm.
• Sāpošām vietām uz nakti uzliek svaigas dadžu lapas.
• Sakuļ vienu olas dzeltenumu ar 1 tējkaroti terpentīna un 1 ēdamkaroti ābolu etiķa. Ziedi pamatīgi ierīvē ādā.
• 2,5 tējkarotes bērzu lapu, 2,5 tējkarotes lielo nātru lapu, 2,5 tējkarotes atraitnīšu aplej ar litru vāroša ūdens. Dzer pa 1/4 glāzei 4 reizes dienā.
|