Dziednieces Maijas Kalniņas mājaslapa

Sākums | Reģistrācija | Iziet | Ieeja

Sveicam vārda dienā:

Svētdiena,05.05.2024,03:43
Sveicināti Viesis|RSS
Vietnes izvēlne
Rakstu kategorijas
A; Ā [22]
B [5]
C; Č [4]
D [7]
E; Ē [2]
F [1]
G, Ģ [4]
H [4]
I, Ī [7]
J [0]
K, Ķ [11]
L, Ļ [4]
M [13]
N, Ņ [6]
O [3]
P [8]
R [6]
S, Š [11]
T [2]
U, Ū [2]
V [6]
Z, Ž [1]
Sākums » Raksti » Tautas līdzekļi pret slimībām » A; Ā

Apdegumi, applaucējumi
• Apdedzinātajai vietai nekavējoties jāuzliek tīra marlīte ar šādu maisījumu: svaigas olas dzeltenums jāsamaisa ar 1 ēdamkaroti svaiga sviesta līdz majonēzes konsistencei.
• 1 glāzei sarīvētu kartupeļu pieliek 1 ēdamkaroti medus. Šo putriņu liek virsū apdegumam vai applaucējumam. Laiku pa laikam nomaina.
• Apdegumu apsmērē ar cūkas žulti.
• Vienādās attiecībās ņem priežu sveķus vai vasku, veļas ziepes un nesālītus cūku taukus. Visu kopā izkausē, savāra. Ar to smērē apdegumu.
• Apdedzinātā ķermeņa daļa jāmērcē aukstā ūdenī, tad bagātīgi jāapkaisa ar dzeramo sodu.
• Pie deguma liek klāt svaigas alvejas vai kalanhojas lapas.
• Uz apdeguma liek ķirbja mīkstumu vai svaigus rīvētus burkānus.
• Pūslīšu veidošanos aizkavē svaigā putriņā sasmalcināts sīpols, ko ietin marlē un liek uz apdeguma.
• Uzziež rīvētus nevārītus kartupeļus.
• Ja sāk veidoties pūslīši, tie jāsargā no gaisa piekļūšanas. Jāliek olas baltuma komprese: viens olas baltums sakults ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas.
Kategorija: A; Ā | Pievienoja: Maija (16.01.2009)
Skatījumu skaits: 4794
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotājs:
Parole:
Ielūkojies
Statistika

Onlainā kopā: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma