| • Apdedzinātajai vietai nekavējoties jāuzliek tīra marlīte ar šādu maisījumu: svaigas olas dzeltenums jāsamaisa ar 1 ēdamkaroti svaiga sviesta līdz majonēzes konsistencei. • 1 glāzei sarīvētu kartupeļu pieliek 1 ēdamkaroti medus. Šo putriņu liek virsū apdegumam vai applaucējumam. Laiku pa laikam nomaina. • Apdegumu apsmērē ar cūkas žulti. • Vienādās attiecībās ņem priežu sveķus vai vasku, veļas ziepes un nesālītus cūku taukus. Visu kopā izkausē, savāra. Ar to smērē apdegumu.  • Apdedzinātā ķermeņa daļa jāmērcē aukstā ūdenī, tad bagātīgi jāapkaisa ar dzeramo sodu. • Pie deguma liek klāt svaigas alvejas vai kalanhojas lapas. • Uz apdeguma liek ķirbja mīkstumu vai svaigus rīvētus burkānus. • Pūslīšu veidošanos aizkavē svaigā putriņā sasmalcināts sīpols, ko ietin marlē un liek uz apdeguma. • Uzziež rīvētus nevārītus kartupeļus. • Ja sāk veidoties pūslīši, tie jāsargā no gaisa piekļūšanas. Jāliek olas baltuma komprese: viens olas baltums sakults ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. |